În popor se mai vehiculează despre manierele gay-ilor: gesticulările, cum vorbești, stilul de îmbrăcăminte, mersul etc. Sunt niște etichete mult prea generalizate și niște stereotipuri care nu se aplică tuturor homosexualilor. În alt articol o să vă prezint niște chestii de care am rămas surprins, niște elemente de identificare a gay-ilor, deși nu sunt dovedite științific și nici practic, astfel este o chestie de fun.
Totuși, cum să știi dacă ești sau nu? Sexualitatea este o chestie foarte complexă care nu oferă răspunsuri și indicații clare, dar este ceva care simțim și fiecare persoană este un caz aparte. Am găsit niște întrebări care ai putea să ți le pui:
1. Ai practicat sau ți-ai imaginat vreodată actul sexual cu o persoană de același sex?
2. Când masturbezi, îți imaginezi o persoană de același sex?
3. Alegi sau îți place îmbrăcămintea de pe manechine pentru că ți se pare sexy?
4. Atragi mai multă atenție persoanelor de același sex pentru că le găsești atractive?
Atunci, e simplu, nu? Ești gay.
Dar cei care au avut relații cu persoane de ambele sexe? Dar dacă o persoană a avut act sexual cu persoană de același sex o singură dată și în rest doar cu sex opus? Dar cei care nimic nu au avut? Și celor care li se pare ceva ciudat?
Defapt, gay - este o etichetă care deranjează pe mulți la nivel psihologic, emoțional și nu se consideră astfel, unii se mai și supără dacă îi numești așa, dar poate au motive personale sau concepții diferite.
Ar putea oare un barbat heterosexual să facă sex cu un alt bărbat și să rămână heterosexual? Ar putea oare un barbat gay să facă sex cu o femeie și să devină hetero? Tu cum crezi? E o chestie tricky aici. Te las să reflectezi.
Facem mai simplu:
1. fantezie / sex / atracție / sentimente / de același sex = gay.
2. fantezie / sex / atracție / sentimente / de sex opus = hetero.
3. fantezie / sex / atracție / sentimente / de ambele sexe = bisexual/-ă.
4. fantezie / atracție / de același sex + sex / familie / cu sex opus = ?
5. sex (1 dată) / cu același sex + sex / familie / sex opus = ?
6. Etc. Cazurile se complică...
- A fi gay este o fază? pentru unii da, pentru alții nu. Un adolescent a vrut să încerce și atât. Cineva a avut o pasiune. Unul și-a dat seama la 40 că îi plac persoane de același sex, după o căsnicie de 20 de ani. etc.
- Ne naștem gay? noi așa simțim și orice gay poate confirma. Sunt multe studii și cercetări, dar care nu oferă un răspuns definit: e genetic, factorul social, factorul părintesc, educația, etc. Țin minte că în adolescență au prins contur primele fantezii, mici experimente, atracții față de același sex, deși am realizat asta mult mai târziu.
- E posibil să te lecuieși de homosexualitate? Cultele religioase și unii psihologi / psihiatri propun metode de lecuire care dau rezultate zero:
a) de a convinge bisexualii să se limiteze la parteneri de sex opus;
b) de a convinge homosexualii să devină celibatari;
c) de a convinge gay-ii și lesbi să întrețină doar relații heterosexuale.
Deci, se recomandă:
1. Ascultă-ți inima și nu gura lumii.
2. Vorbește cu un psiholog. Vezi să fie ok cu gay-ii, să fie open-minded, c-ar putea să-ți prescrie lecuire. GenderDoc-M oferă în Chișinău asemenea servicii gratuite.
3. Vorbește cu un prieten apropiat, care ar putea să te înțeleagă și nu să te judece.
4. Toată lumea este bisexuală - asta presupune că toți ar putea cel puțin o dată să întrețină un act sexual cu o persoană de același sex. Doar că, pe lângă sex, cel mai frumos este când iubești și ești iubit/-ă.
5. Iubește! Nu contează sexul persoanei pe care o iubești sau când, cum, unde. Contează dragostea voastră și să fiți fericiți împreună.
Capitol: educație / articol nr. 1
Sursă:
http://www.helium.com/items/124576-how-to-tell-if-you-are-gay
http://www.avert.org/being-gay.htm
http://www.wikihow.com/Know-if-You-Are-Gay
http://www.belongto.org/resource.aspx?contentid=2244
Un comentariu:
4. fantezie / atracție / de același sex + sex / familie / cu sex opus = gay latent
Trimiteți un comentariu