Despre blog

Sunt gay în Moldova este un blog dedicat comunității LGBT din Republica Moldova și totodată întregii societăți interesate de această categorie socială. Blog-ul a fost lansat pe data de 11 octombrie 2010, de ziua internațională a coming out-ului, primul articol fiind chiar coming out-ul administratorului. Astfel direcțiile principale ale blog-ului sunt istoriile de coming out și/sau alte istorii ce relevă viața gay-lor.

Blog-ul se numește ”Sunt gay în Moldova” pentru a afirma faptul că sunt gay și pentru a confirma că m-am născut în Republica Moldova și nu am venit cu avionul din UE sau SUA :) (după spusele unora). Totodată titlul accentuează existența minorităților sexuale în Moldova, prin urmare existanța multor probleme de discriminare și alte obstacole la adresa comunității LGBT.

Descriptorul blog-ului este ”Un blog despre curajul de a iubi și de a fi ceea ce ești!”, care promovează încrederea în sine și alte valori pozitive precum curajul, dragostea, prietenia, cooperarea, toleranța, diversitatea, egalitatea și înțelegerea.