miercuri, 20 octombrie 2010

De unde a început? De când sunt gay?

Prima întrebare pe care am primit-o de la persoanele care au aflat că sunt gay, este: "Ei da...? da de când eşti gay" sau "de când ţi-ai dat seama că eşti gay?"... Hmm... Răspunsul poate este dubios, dar adevărat - de mic copil sunt gay... Însă nu de mic copil am conştientizat asta şi am acceptat. Pot spune ca majoritatea personelor LGBT îţi vor spune asta, pentru ca este adevărat. Fishka este că fiecare persoană are povestea lui de coming-out, fiind vorba despre cele 5 etape menţionate în alt articol. Astfel fiecare istorie de coming-out variază atât în timp cât şi în spaţiu.

Iată care este începutul meu...



Cu fetele m-am împăcat întotdeauna bine şi îmi este interesant să stau la sfat cu ele. Mereu am găsit limbă comună cu dânsele şi niciodată nu m-am plictisit în discuţii. Cu băieţii, mhm... nu pot spune ca aveam teme de discuţii comune, ci erau mai multe momente în care eram doar în calitate de observator şi nu participant. Nu mă interesa sportul, nu-mi placea fotbalu, basketball, etc. şi nici nu prea mă fascinau discuţiile între mujishi ...despre cine ce are... cu cine a făcut-o... etc.

Viaţa mea a prins un ritm mai dinamic la vârsta de 18 ani. Nu am avut nici o experienţă până atunci, nici o prietenă... şi nici nu prea mă gândeam la asta... [Unele etape ale coming-out-ului au loc deja până la aceasta vârstă, însă eu nu am conştientizat nimic până aci.] Nu aveam cunoştinţe despre homosexualitate şi nici nu m-am intersectat cu asa ceva. Aveam doar stereotipul că toţi gay-ii sunt graşi şi în haine de piele neagră. Aşa îi vedeam eu pe toţi.

S-a întâmplat în vara. Pentru prima data am vazut un site de socializare românesc şi mă gândeam să îmi fac şi eu un cont ca să îmi fac mai mulţi prieteni. Este site-ul www.sentimente.ro. Când completam formularul, am ajuns la secţiunea: orientarea sexuală. Când am văzut că este opţiunea homosexual, lesbi, etc. am rămas puţin şocat... dar totodată foarte intrigat. Mi-am făcut profilul real (cu orientarea heterosexuală) şi am început să caut. La un moment dat, căutam mai mult persoane homosexuale şi când am văzut că sunt persoane foarte drăguţe am decis să îmi fac şi un profil fake, cu orientarea homosexuală. Şi de aici a mers mai departe.

Văzând atâtea persoane drăguţe, dar care sunt homosexuale, mi-am spart stereotipul care îl aveam de mic copil. Astfel am început să mă documentez despre homosexualitate. Una dintre primele lucruri care am făcut, am căutat în google: "gay.md"... Am rămas şocat, dar plăcut surprins să văd că este aşa site la noi. Am găsit multa informaţie utilă, dar cel mai important este că am găsit un chat în moldova, care mi-a permis să interacţionez cu oameni gay. Încă nu ştiam dacă sunt gay sau nu, dar ceva era la mine... mă atragea tot mai mult şi mai tare... vroiam să aflu mai multe, să vorbesc cu mai mulţi... cum e, ce simţi, este bine, este rău...

Am discutat timp de o lună cu o persoană care mi s-a părut de încredere şi care îmi oferea foarte multe răspunsuri la întrebările mele. Prima mea experienţă sexuală a început cu un baiat... Ziua în care trebuia să ne vedem, era ultima din vară. Timp de o lună cât m-am informat despre homosexualitate şi timp în care discutasem cu gay, nu am ieşit niciodată în oraş. Eram acasă, şi era vară. Îmi amintesc starea mea în acea zi. În transportul public - aveam impresia că toţi se uită la mine, că toţi mă vorbesc pe la spate, că ştiu despre faptul că vorbesc cu cineva gay sau că vreau să încerc... Am avut o frică enormă prima dată, şi dacă sincer nici nu mi-a plăcut. Mă simţeam incomod, ceva parcă mă deranja, dar parcă ceva din mine mai vroia şi alte experienţe.

A urmat o altă experienţă cu alt băiat. Tot nu mi-a plăcut. Mă simţeam aiurea. M-am speriat rău de tot. Nu aveam cu cine să vorbesc... Am şters toate profilurile mele şi mi-am zis ca eu nu sunt gay şi gata. Nu am putut rezista nici măcar 2 săptămâni şi mi-am restabilit profilul :)). Am început să o iau mai uşor şi mi-am zis că a 3-a experienţă trebuie să fie reuşită. Îmi doream asta. Aşa şi a fost. A fost o experienţă suberbă după cum visam, pentru că era o persoană mai deosebită. Era băiatul pentru care aveam nişte emoţii plăcute, îmi plăcea să-mi petrec timpul împreună, era persoana care o iubeam şi o iubesc şi în prezent.

Astfel, încetul cu încetul, i-am spus celor mai buni prieteni despre mine. M-au acceptat aşa cum sunt şi era chiar mai interesant mai apoi.

Am conştientizat că sunt gay şi este ok la 18 ani. Dar după ce am reflectat puţin, mi-am dat seama că nu este o alegere şi că eu sunt aşa de mic... pur şi simplu, nu m-a interesant, aveam anumite stereotipuri şi temeri.... A fi gay nu este o mândrie pentru mine, este o caracteristică alaturi de altele care îmi fac personalitatea.

Când eram mic, îmi plăcea să mă îmbrac în hainele lui mama (când nu era nimeni acasă) şi să defilez prin ogradă...
Ţin minte că îmi atragea atenţia mai tare barbaţii, însă îmi spuneam că aş vrea şi eu să fiu ca ei şi nu mă gândeam că este o atracţie fizică...
În subconştient, întotdeauna vroiam sa încerc sex ****, dar îmi imaginam altceva...
Nu am avut niciodată experienţă sexuală cu vreo fată... şi nici nu prea mă atrage....
Cum ştiu eu că sunt gay dacă nu am încercat cu fete....? Dar tu de unde ştii că eşti hetero dacă nu ai încercat cu băieţi... Eşti sigur de asta? ;) Asta o simţi....
Fetele nu mă atrag sexual, dar pot aprecia ceva frumos la fete. Bărbaţii mă atrag, ii iubesc, dar nu pe toţi şi mai ales nu pe cel care stă alături de mine.

Ăsta este începutul meu şi dacă cineva din comunitatea LGBT ar dori să-şi expună istoria sa, puteţi să îmi scrieţi mie pe mail: rmardari@gmail.com ca apoi să postez pe blog sau postaţi un comentariu. Confidenţialitatea este asigurată.

Şi în final, o piesa pură....

30 de comentarii:

Unknown spunea...

Roma, eu zic poate sa incerci si cu o fata/e, si daca nici a treia oara nu iti place, nustiu...apoi esti un gay confirmat ;)

Roman Mardari spunea...

Condur... si daca nu ma atrage... tu incerci cu acelasi sex tie, si eu cu o fata...? ;)

Unknown spunea...

Iata dupa ce o sa incerci, o sa ai raspunsul la "si daca..." :)
Sanatate si sa ne auzim numai de bine!

Vlad spunea...

Pot sa-mi expun si eu istoria direct aici, Roma?!

(Surrender, Vlad)

Roman Mardari spunea...

da sigur, trimite mie textul si eu fac ca un post nou ;)

Yurii spunea...

Super Roma! Feedbackul meu este ca esti persoana puternica mult mai puternica decit majoritatea care stai in umbră. Si pursimplu repeta tat ce este spus de majoritatea. Bravo Rom4ik;)

Dar daca o sa vin dorinta incearca te rog cu fata ori macar baiat+fata. Si scrie reziltate;) Asteptam;)

Anonim spunea...

Ce pot sa zic....esti bravo Roman de la o parte ca ai atita curaj, un lucru eu cred ca nu ai facut bine si anume cred ca mai intii trebuia sa zici despre tine parintilor si apoi lumii intregi. Cred ca foarte urit s-ar primi sa afle cine stie de la cine si cine stie in ce mod... Dar succese sper sa te sustina si inteleaga.

Anonim spunea...

Roman, nu te sfatui sa incerci cu o fata, ca o sa-ti para rau.Pana la urma suntem oameni nu cisme pe care le probezi ca sa vezi daca-ti vin. In chestia asta n-ai ce proba. Accepti realitatea, te smeresti cu ea si incerci sa ramai OM.

Anonim spunea...

Anonim 1 nu vad de ce i-ar parea rau daca ar incerca cu fata si nu numai lui dar ma refer la toti, chestia este daca stirneshte curiozitate de ce nu? nui vorba de cizme si nustiu ce.

Vlad spunea...

true, nu e vorba de cizme, insa s-ar putea sa-i para rau. da'.. de ce nu ar incerca-o si cu o fata pan' la urma?! nu e crima de om!! doar ca.. sunt sigur ca nu-i va place.

eu sunt gay si nu m-am culcat niciodat' cu o fata, insa am fost cu 2 in relatie. nimic deosebit sau impresionant sau dac' vreti - deloc excitant:)..

Anonim spunea...

Anonim 1 "s-ar putea" :) uite si raspunsul :)

Roman Mardari spunea...

Ei guys... s-ar putea sau nu... nu suntem niste oameni la testat emotii. Noi le avem, le simtim. Hai șom pune hetero să incerce cu un baiat și gay cu o fată să vedem ce iese... Toți, alinierea! :)

Anonim spunea...

Anonim 1 era vorba mai sus ca daca stirneste curiozitate!!! in acest caz, zic ca e bine , dar daca provoaca greata atunci ma rog mai bine fara asa emotii!!!

Anonim spunea...

Eu spre exemplu nu sint de acord cu comentariile postate mai sus, sintem intr-un blog gay si NU intr-un blog bi-sexual...hai sa fim oameni si nu le impunem idei persoanelor care shtiu si asuma cine sint intr-adevar...

Roman Mardari spunea...

Apropo de blog gay si nu bisexual... nu vreau sa facem discriminari, astfel sa stiti ca oricine este in drept sa se exprime, chiar si transgender. Dar sunt de acord. Fiecare trebuie sa hotorasca pentru sine ce este mai bine, sa incerce sau sa nu incerce si nimeni nu este in dpret sa influienteze.

Anonim spunea...

Anonim 1 Nu inteleg de ce nu?daca cineva nu doreste sa incerce ma rog, dar poate cuiva ii stirneste curiozitate si poate sa i se schimbe si viata, ca nu pe la 50 de ani sa ne intilnim iarasi pe znakomstva cautind iubire hai sa fim seriosi. Doar veselii gindesc mai liber dar nu prea vad ))))

Anonim spunea...

bah romica ian dami skype-ul tau)))

Roman Mardari spunea...

rmardari

Anonim spunea...

hey Roman, am citit si chiar m-ai impresionat cu franchetzea ta =)super puper =) si chiar nu-i cazul sa ai relatii sexuale cu femei daca nu te simti atras de ele. =]

XXX spunea...

nu vreu sa fiu rau , dar cind e vorba de experimentat si sex in grup apoi ulealea se gasesc va stiu eu, dar cind e vorba de experimentat si incercat cu o femeia apoi se incepe ca nu sintem cizme si nustiu ce...
daca nui dorinta nu desigur , dar daca este curiozitate incercati si punct!!!!

Anonim spunea...

Cu toate cam am aflat stirea cu aproape un an mai taziu, recunosc, sunt al naibii de socat. NU judec, fiindca nu sunt in drept sa o fac, cred ca nimeni nu este. Un lucru stiu sigur, admir curajul tau. Daca o sa fie cazul, I'll stand up for you. In rest, chiar nu stiu ce sa zic. Sunt incompetent de a comenta stirea. Ideea e reflectata grozav in pelicula "Whatever works" cu Wody Allan in rolul principal(recomand filmu). If that works out for you, do it. Ma rog, nu o sa ma sperii ca esti diferit. Pana la urma: toti sunt diferiti - toti sunt egali. Si nu te supara tare pe noi daca vezi ca ne incretim cand auzim de minoritati. Asa suntem noi - heterosexualii, putin poate mai inflexibili, dominati de dogme religioase si sociale. Pana la urma, cum explicam copiilor fenomenul homosexualitatii? Inchipuieti doi indragostiti care se saruta pe strada(gay) si copilul intreaba:"Tati, da de ce baietii iestia sepupa?" Ca tata eu ce sa le raspund? Nu condamn comunitatile cu orientari sexuale diferite, iteleg ca fenomenul a existat, exista si va exista, dar oare este atat de necesar sa fie intens promovat? Multe intrebari, mai mult de reflexie, si rapunsuri care intarzie sa apara...

Razvan spunea...

Scuza ce stire ai aflat cu un an in urma ? fii mai explicit.
Voi incerca sa iti raspund cum pot la intrebarile tale!
In primul rind vreau sa zic ca nu ma supar cind vad ca cineva se incretes-te auzind de "gay" crezi ca nu am mai vazut "desfrinati"? ba am vazut multi si mii tot una cum se incretesc!
In legatura cum vei explica copilului, foarte simplu eu cred, am sa zic pe scurt eu locuiesc undeva in America, a fost o parada gay nu demult, nu am fost niciodata la asa parade ,insa anul acesta am fost prima data,stii ce m-am mirat ? ca lumea obisnuita vine cu copii,copii mici, stii ce ii invata? sa respecte lumea,sa nu faca diferente sa fie stimat si sa stimeze pe toti din jur, asa si trebuie de explicat.
Un lucru trebuie sa intelegeti , daca te nasti hetero te poti duce la cite parade gay vrei de mic , tot hetero vei creste , iar daca esti gay , apoi gau vei ramine!!!!
Si nu vreau sa zic nimic de Moldova de rau, este patria mea si am un sentiment aparte fata de ea, dar aici este un popor mult mai educat si inteligent, poti avea prieteni diferiti , iar cei hetero nu se incretesc ca prostii auzind de gay!!!
Mai bine s-ar increti cind or auzi de betivi someri si alte probleme mai importante, dar nu sa faca pe "desteptii"

Anonim spunea...

Bravo de curaj, succes mai departe - un admirator

Anonim spunea...

Salut Roman !
Spune-mi te rog daca ai avut probleme cu opinia publica si cu autoritatile ?
Te implici in promovarea drepturilor minoritatilor sexuale ? Si daca da, cum ?

Mariuta spunea...

rusine

PornoSelect spunea...

Apreciez sinceritatea din postare, lucru pe care multi dintre noi nu au curajul sa il recunoasca in public.

Roman Mardari spunea...

Acest blog nu este un site de dating, astfel comentarii in acest se sterg automat.

Teo spunea...

Salutare !!! Doresk sa spun ca sunt gay si sunt fericit !!
Acceptindu-ma ,la virsta de 18 ani am inceput sa fac "primul PAS"aceasta doar dupa ce am vorbit cu o persoana de exeptie ,care ma inteles si mea dat sfaturi de valoare.Deodata am simtit in suflet o liniste deosebita si o placere enorma de a vorbi cu o persoana gay .In minte mea a venit gindul la prima experienta dar am spus ca las totul in voia timpului .Astai ca me-am pus in minte ca sa nu fie cu prima persoana cu care am cmunikat gay cit de mare nu ar fi atractia>dar pina in fine nusitu cun si pina unde ca am avut prima relatie sexuala .Doresc sa spun ca din prima experienta m-am simtit foarte bine !si rasuna bizar dar ma gindesc des la aceea ca mea placut enorm de mult !!!A fost pentru prima oara cind am sarutat am cuprins si am imnratisat un barbat !!a fost dorinta mea de ani de zile care pentru mine a fost inrealizabila pe cind s-a pentrecut asha de repede ca in vis ! dragi prieteni a fi gay este frumos !este grreu doar ca lumea nu intelege !!fiti fericiti si bucirativa dde orice clipa si de orice moment petrecut bine fara emotii ,rusine , lupa sufleteasca !>ROMAN esti o persoana valoroasa pentru toti!succese mai departe !!si o viata plina de noi realizari !!bafta tuturor

vlad spunea...

079479657

Maxim spunea...

ma numesc maxim am 21 ani cine ar vrea sa ma cunoasca ma bine imi scrie pe email: vip.galbur@mail.ru

Trimiteți un comentariu