duminică, 4 martie 2012

Consilierii locali ne interzic


E ceva putred în Danemarca, dar în Republica Moldova e încă mai rău. În ultimul timp tot mai mult miroase a retrogradism, se pare că ne întoarcem în Evul Mediu şi cineva vrea să ne ducă acolo de-a sila. Se spune încă precum că iarna este de vină deoarece aduce oamenilor mai multe gânduri triste, stare de depresie şi idei mizerabile.Dacă este adevărat ce se spune, înseamnă că iarna trecută a fost cea mai neisnperată, care i-a adus unor oameni cele mai mizerabile idei menite să le aducă gay-lor şi lesbienelor din Republic Moldova nimic mai puţin decât stare de depresie acută. Iarna trecută s-a dat startul oficial al vânătorii de vrăjitoare împotriva persoanelor homosexuale, ceea ce este simptomatic pentru luptă politică a unei partide disperate într-o societate cu nivel înalt al homofobiei şi al altor frici. Iarna 2012 s-a încheiat, însă consecinţele acesteia ne vor urmări pe parcursul întegului an.


Drept urmare a strategiei elaborate mult mai înainte şi implementate pe parcursul lui ianuarie şi februarie, luna trecută, consilierii unor localităţi mai mari sau mai mici au început să adopte decizii prin care se interzice "propaganda orientărilor sexuale netradiţionale" şi "manifestaţiile homosexualilor". Cu regularitate deosebită - o dată pe săptămână - mai multe feţe bisereceşti (afiliate cât cultelor ortodox-creştine atât şi celor protestante) şi reprezentanţi ai "Coaliţiei Antigey (sic!)" veneau cu conferinţe de presă şi declaraţii homofobe, care cad sub incidenţă penală, - veneau în mod individual sau colectiv. Indeferent de unde vin şi pe cine reprezintă, toţi vorbeau de "homosexualizarea" ţării de către guvernarea actuală, destrugerea valorilor tradiţionale şi familiilor sănătoase ca consecinţa acesteia, şi de necesitatea luării măsurilor de precauţie pentru a stopa Armagedonul moldovenesc.

Îndemnul acesta a fost auzit... de către consiliile locale. Măsurile de precauţie şi prevenire au fost luate imediat. În dată de 23 februarie, Consiliul municipal Bălţi a adoptat decizie "Cu privire la declrarea municipiului Bălţi ca zonă de susţinere a Bisericii Ortodoxe din Moldova şi de neadmitere a propagandei agresive a orientărilor sexuale netradiţionale în mun. Bălţi". Şi nu contează că aceasta decizie contravine Constituţiei Republicii Moldova, că lezează drepturile gay-lor şi lesbienelor la libertatea exprimării şi libertatea întrunilor paşnice, şi că seamănă cu deciziile naziştilor din Germania naţional-socialistă a anilor 1930, - contează că valorile tradiţionale şi familiile sănătoase au fost salvate.

În aceeaşi zi, jurnaliştii au aflat că în satele Hiliuţi şi Chetriş, raionul Făleşti, deja s-a interzis profesarea cultului islamic şi "orice fel de acţiuni de promovare a homosexualităţii". Şi nu contează că unii locuitori ai acestor sate habar nu au ce înseamnă homosexual ("Nu ştiu, poate deodată ştiam, dar acum am îmbătrânit şi nu ştiu"), contează că a venit astfel de comandă din partea Episcopului de Bălţi şi Făleşti Marchel.

Nici prima zi a primăverii n-a trecut fără veşti proaste. Consiliul raional Anenii Noi a interzis manifestaţiile gay cu votul a 22 membrii din cei 23 prezenţi. Cum a spus un cunoscut de al meu, "acum e imposibil să organizezi o paradă gay la Anenii Noi, deoarece centrul mondial al turizmului a devenit intolerant". Şi nu contează că decizia este una ilegală şi va fi abrogată de instanţele de judecată chiar la nivel naţional, contează că începând cu 1 martie, locuitorii raionului Anenii Noi voi trăi mai bine, mai fericit, mai împlinit.


Cândva celebrul Mahatma Gandhi spunea următoarele: "Mai întâi te vor ignora, apoi vor râde de tine, apoi ţi se vor opune, iar apoi vei câştiga". Cert este că demult homofobii nu ne ignoră, demult râd de noi şi se ne opun. Însă noi toţi - gay, lesbiene, bisexuali şi bisexuale, persoane transgen, heterosexualii gay-friendly - care trăim în Republica Moldova ştim că justiţia va prevala în curând, că după iarnă a desperării va veni primăvara, apoi vara, şi cu toţii ne vom bucura de egalitatea universală.

We shall overcome!

Un comentariu:

Carraquid spunea...

Imi pare normala decizia de interzicere a propagandelor gay.
Pentru ce voua sa promovati cine sunteti?
Doar e legal sa fiti gay in Moldova (slava domnului) si nimeni nu va interzice sa va f*teti in fund?
E normal sa intelegi ca nu place asta majoritatilor si ca e normal sa descurajezi asa comportament. Dar daca vrei sa fii asa - poftim, nimeni nu interzice asta. Dar sa pui in pericol constiinta altor prin propagandarea comportamentului neadecvat - deacum creaza o problema.
Drepturile va sunt acordate? Faceti ce vreti. Traiti impreuna, dar insuratul e o practica minuscula pur heterosexuala, si daca vreti ceva asemanator - gasiti-i un alt nume si evident va fi descurajat.
Asta e tot.

Trimiteți un comentariu