joi, 31 martie 2011

Retragere... dar cu speranță!

Guvernul Republicii Moldova a decis retragerea proiectului de lege privind și prevenirea și combaterea discriminării la ședința de ieri, 30 martie 2011. 

Dl. Tănase, Ministrul Justiției, a specificat că proiectul de lege nu are susținere în parlament și că în societate au apărut multe discuții contradictorii, astfel acest proiect se retrage pentru a se mai discuta cu societatea civilă și pentru eventuale îmbunătățiri.



Denis Cenușă, analist politic, își expune părerea cu privire la acest pas care ar putea avea niște interese pre-electorale.

Totuși avem o speranță luând în considerație spusele Dl. Filat, Prim Ministrul, spunând că această lege este necesară și că este una foarte bună. Acesta a menționat că multe persoane se exprimă asupra acestui proiect de lege fără măcăr să-l fi citit și își expun emoții în loc de argumente întemeiate și sunt de acord cu dumnealui.

Înainte de ședința guvernului de la ora 16.00, un grup de persoane au protestat în fața guvernului pentru decizia ce urma a fi luată. Protestele sunt binevenite pentru ca să fie auzite toate părerile și chiar dacă nu sunt prezenți mulți la aceste proteste, eu spun mulțumesc celor activi și curajoși! Apreciez persoanele care se implică în acest grup.   

Coaliția nediscriminare lucrează intensiv la acest capitol și apreciez orice efort din partea acestora. Mult spor și curaj în continuare!

Mass-media transmite populației informația despre retragerea proiectului în cele mai interesante moduri. Scopul principal este de a atrage câți mai mulți cititori, iar pentru asta este nevoie de titluri rupătoare, imagini șocante și rezultate pe termen scurt. Iată ce ne spune: Știrea Zilei, Unimedia înainte și după.

Chiar dacă acest proiect de lege a fost acum retras, cred că există speranță că va fi adoptat pentru că acolo unde sunt bune intenții și oameni potriviți vor fi mereu și acțiuni bune!

Gândește pozitiv, acționează pozitiv!
RM ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu