joi, 17 februarie 2011

Inspiră!

Inspiră-ne cu istoria ta! Expune-ți gîndurile lumii! Exprimă-ți liber emoțiile și demonstrează că ai curajul să iubești fără limite și să fii ceea ce ești.

Fiecare din noi este o stea care lucește frumos. Eliberează-te și dă voie sufletului tău să lumineze ca s-o vadă cît mai multă lume.

Fii mândru de ceea ce ești! Zâmbește! Omul este frumos când zâmbește. Iubește, iubește-te pe tine însuți și alții te vor urma!

Dragostea este diferită! Dragostea nu are forme sau limite. Dragostea nu este o crimă!

Ești gay, lesbi, bisexual, transsexual? Sau crezi că ai putea fi? Expune-ți istoria ta! Spune ce simți!

Cunoști pe cineva gay, lesbi, bisexual, transsexual? Îți este prieten, coleg, soră, frate, partener? Spune ce simți!

Trimite istoria ta: suntgayinmoldova@gmail.com

Un comentariu:

Rudolph Aspirant spunea...

Eu nu amstiut unde sa postez aceasta informatie utila pt, sanatate asa ca o pun aici, puteti sa o mutati, desigur, daca ii gasiti un loc mai potrivit:

Eu am doua adrese url pe care le consider utile pt. o cat mai larga distibuire in randul comunitatii gay din Romania/Rep. Moldova:

In Romania sau Republica Moldova nu exista inca servicii suficiente de sanatate mintala pentru depistarea precoce a tulburarilor afectie si/sau a abuzului co-morbid de alcool sau substante, absolut necesare mai ales pt profesiile de baza care au in mod larg recunoscut un risc semnifiactiv mai mare decat media de suicid si nici pentru alte categorii sociale mai vulnerabile.

Iata un chestionar si indrumar simplu valabil pentru toata lumea care poate fi ingrijorata la un moment dat daca au un prieten sau un cunoscut sau o ruda care pare la risc, mai deprimat, sau lucreaza intr-o meserie recunoscuta ca find mai stresanta si cu risc mai mare decat media pentru suicid (toti politistii, toti medicii, artistii plastici de sex feminin).

http://www.stopasuicide.org/downloads/Sites/Docs/StopASuicide_SuicideRiskQuestionnaire_Military.pdf

Pentru adolescentii gay sau bisexuali, iata un webside suplimentar cu multe informatii utile de sanatate publica, din care unele sunt legate si de riscul de suicid, recunoscut ca fiind mai mare (alaturi si de abuzul de substante) la adolescenti (focusul acestui webside este pe persoanele de sex masculin, nu am gasit inca un site asemanator la fel de complex pentru persoanele GLBT de sex feminin, insa exista linkuri catre alte site-uri generale de suport pt. toate categoriile de persoane GLBT pe acest site mai in josul paginii principale (deci scroll down).

http://www.youth-suicide.com/gay-bisexual/index.htm

Bineinteles ca primul chestionar dezvoltat de serviciile militare poate fi folosit foarte bine si la populatia generala civila de toate profesiile si orientarile sexuale. Nu uitati sa intrebati si despre abuzul co-morbid de substante. Si inca o data, SAY "NO" TO DRUGS oricand si in orice ocazie si pentru orice motiv. NU MERITA si este si FOARTE PERICULOS.

Trimiteți un comentariu