vineri, 17 decembrie 2010

”NU Promovării Homosexualității”

Recent s-a lansat proiectul ”Drepturile Omului pe Ecrane”, care presupune difuzarea a unor filme de scurtmetraj conturînd 4 probleme majore întîlnite în societatea noastră din Republica Moldova. Cele patru problematici selectate sunt: poliția și justiția, societatea civilă, drepturile persoanelor cu dezabilități și drepturile minorităților sexuale.

Ei na... și cum credeți, care aspect a stîrnit reacții imediate...? Cu siguranță - drepturile minorităților sexuale.



Aceste filmulețe trebuie să fie difuzate la postul de televiziune național Moldova 1, însă aceasta încă nu se întîmplă pentru că se analizeaza caracterul abuziv a acestora și riscul de a aduce daune morale societății... same bullshit...(sorry). Un grup de persoane ”Pro-Familia” au reușit să protesteze deja, înainte de a fi difuzate filmele sau de a face cunoștință cu acestea măcar... Îmi plac argumentele lor:

Am declarat că televiziunea naţională nu este destinată pentru promovarea imoralităţii or difuzarea unor astfel de materiale este o încălcare flagrantă a legislaţiei, atentînd în mod direct la morala publică. Comunitatea LGBT a spălat creierii societăţii spunînd că homosexualitatea este un drept, care trebuie protejat şi respectat. De fapt homosexualii urmăresc căpătarea statului legal pentru stilul său pervers de viaţă, din punct de vedere creştinesc, şi absolut neproductiv, din punct de vedere social.

promovarea imoralității
încălcare flagrantă a legislației
a spălat creierii societății 

Poftim....? Am impresia că au copiat textul dintr-o carte cu template-uri de argumente înlocuind și ajustînd termenii homosexualitate și comunitatea LGBT. Lansarea proiectului o vedeți mai jos:
  

Filmul despre drepturile minorităților sexuale a stîrnit emoții și ”Pro-Familia” interzice difuzarea acestuia... Hmm... știți care este motivul ascuns, frica ca omul să facă decizia proprie! Eh... oameni buni, cîte obstacole nu ne-ați pune oricum, noi ne vom exprima, nu promova, dar exprima, pentru că este dreptul nostru, pentru că este realitatea noastră! Mai jos vedeți unul dintre filme:
 

Filmul nr. 2:


Filmul nr. 3:


Filmul nr. 4:


Apreciez foarte mult ideea lor pentru aceste filmulețe și îi felicit. Totuși aș vrea să văd emoții mai reale și un montaj mai profesionist. Eu m-aș inspira de la ăștea. Emoții adevărate care te topesc...


Ei și la final - cireașa de pe tort. Ghimpu are mare nevoie de consilier în domeniul LGBT, ca și toți politicienii din Moldova de altfel, sau măcar să-i șoptească cineva să se informeze despre aspectul dat înainte de a ține un discurs. A uitat că un om puternic este un om informat.


Mă uimește doamna... Se pare că nu locuiește în aceeași țară.

cu, fără, obstacole, frică - ne vom exprima! pentru că este dreptul nostru! pentru că este realitatea noastră!

Sursă imagine și citat

7 comentarii:

Val spunea...

Interesantă iniţiativa... dar tristă situaţia, câtă lume oarbă, plină de ură, care nu vrea să vadă o problemă atât cât nu e proprie. Păcat :(

Roman Mardari spunea...

Da, de asta fiecare din noi trebuie sa se exprime!

Vlad spunea...

ma Roma ma, nu are cum sa se difuzeze in Moldova ceva de genu' 'Queer as Folk', hai sa fim realisti - aceste video-uri sunt chiar un inceput bun - modeste, insa cu mesaj bun. mie mi-a placut mai ales ala cu 3 baieti si 1 fata:)..

Roman Mardari spunea...

Ei, și normal că nu vor difuza chiar de mîine QAF, dar nici în America nu a fost printre primele filme. E bine că Moldova 1 va transmite filmul cu drepturile minorităților sexuale! Primul pas pozitiv în Moldova! Ce bine e! ;)

sebbie spunea...

felicitari pentru initiativa.. si da clar este un pas inainte spre ceva mai bun..

Anonim spunea...

Să va mânânce iadur perverşilor!!!!

Roman Mardari spunea...

Bucurati-va voi de el ca pe noi nu ne priveste! ;) tot biblia voastra l-a inventat.

Trimiteți un comentariu