joi, 25 noiembrie 2010

De ce trebuie să fie aşa de greu?

Mă gîndeam că dacă orientarea mea sexuală nu va fi o taină, o să-mi fie mai uşor şi o să mă simt mai liber. Poate... eventual...cîndva...undeva... Dar nu vreau aşa, vreau să mă simt bine în ţara mea. M-am eliberat de o piatră, care a generat atracţia altora, mai mari şi mai dureroase... Credeam că voi putea să-mi exprim mai uşor emoţiile, şi aşa şi a fost, dar din păcate percepţiile sunt altele decît cele aşteptate sau cele dorite. Aici mă confrunt cu alte situaţii...neînţelegere, îndepărtare, rece, evitare, etc...



De ce trebuie timpul să treacă ca marea majoritate să înţeleagă....

Mă uit la diferite cupluri hetero şi mă bucur, cînd văd dragoste, fericire şi veselie. Copilul este cea mai mare bucurie în familie. Parcă asta este normal, asta este natural. De ce atunci există aceste emoţii şi sentimente faţă de acelaşi sex. Sunt iarăşi confuz... Nu am ales asta, dar nu pot da ordine inimii mele...

Vreau să mă bucur împreună cu partenerul meu de viaţa noastră. Vreau să fim fericiţi, să ne iubim fără cortine. De ce trebuie să ne ascundem sentimentile între 4 pereţi? De ce trebuie să ne iubim în intimitate? Ah... da... ştiu de ce - asta e anomalie, abatere de la normal, păcat, influenţă negativă, etc. Bullshit! Did you check your sources? Sau - eu sunt ok cu gay-ii, eu nu am nimic împotriva lor, dar să nu-i văd pupîndu-se în stradă, să nu-i văd ţinîndu-se de mînă, şi nici nu prea vreau să îmi povesteşti viaţa ta, te rog să o filtrezi pentru mine, dă-mi doar informaţia relevantă pentru mine...

Situaţie: nimeni nu ştie că eşti gay, faci o glumă bună, toţi rîd. Ştiu că eşti gay, faci aceeaşi glumă, reacţia - oh... dude... what'a hell... hai să schimbăm repede subiectul. C'mon, de ce dacă se ştie despre orientaţia sexuală, automat apare o cortină, un firewall şi primul gînd este "oh..Gosh, he is gay, he is making with men". Hey, sunt aceeaşi persoană, nimic nu s-a schimbat, doar că eu am alte preferinţe sexuale.... so fuckin what...? Aceasta este doar una dintre multele caracterici personale. Caracteristici sau interese datorită cărora am găsit ceva în comun, teme de discuţie, viziune, scopuri. Pentru asta suntem prieteni sau colegi and...dude... Try to remeber - you're not my type!!!

Take off your damn firewall, cause I see a horrible Kamasutra in your eyes, and it's confusing you!

Am obosit de vorbe, mutre, reacţii despre gay, homosexualitate, lesbie... Why can't we just be happy?! Why can't we just talk free without additional thoughts? I am tired of all this! Get over it!

11 comentarii:

Vlad spunea...

if u're tired, then why do u give it so much attention?! take it easy, chiar n-are rost. stii de ce?! pentru ca nu sunt mai buni, ba din contra, poate chiar mai buni. si dac' stii asta (cum stie si majoritatea, dar nu o spun mereu deschis), de ce ne-am mai stresa cu ei, care nu ne inteleg?! stop, nu nu.. nu care nu ne inteleg, ci care nici nu vor sa ne inteleaga macar, nici sa incerce sa faca asta. si da.. stii de ce (din nou)?! pentru ca nu pot accepta diferenta.

cauza acestei atutudini, sau zii cum vrei.. educatia, perceptia indusa inca din copilarie asupra cuvantului, fenomenului dac' vrei - 'gay', adic' murdar, drogat, bolnav psihic, amoral.

mai e nevoie sa spun ca nu merita atentia ta, a noastra, a gay-lor.. sau te-am convins?!

Vlad spunea...

ah, pardon.. am vrut sa zic 'pentru ca nu sunt mai buni, ba din contra, poate chiar mai rai'

Roman Mardari spunea...

ai dreptate, dar cred ca trebuie inca sa invat asta... desi cel mai tare ma deranjeaza ca vad asta la cunoscuti care ne cunoastem de mult si acum se simte o schimbare de atitudine. Poate aste e pentru ca nu chiar imi este indiferent.... dar poate ar trebuie sa-mi fie...?

Vlad spunea...

sa-ti spun o chestie - totu' este relativ, insclusiv prietenia si dragostea, acea pe care ne-o dorim cu totíi..

sunt oameni care apar in viata noastra si altii care dispar, iar unii chiar raman. ei uite, situatia in care te afli te ajuta practic sa-ti dai seama care sunt cei care pleaca si cei care raman. da, adevarat, poate ai de pierdut. dar, la urma tot tu o sa castigi. stii de ce?! pentru ca n-ai facut nimic rau, asa esti tu. si intr-un final, tot ei au o problema, nu tu. so.. chill:)..

OptickBoy spunea...

Ar fi bine sa incercam sa schimbam ceva!Sa schimbi toata lumea nu poti....dar merita sa incerci si poate macar la catvia oameni reusesti sa le schmbi parerea despre Homosexualitate.Si asta e un pas inainte...daca azi faci tu lucrul asta,maine poate il va face altcineva...insa daca stam nepasatori nu se va schimba nimik.
Acesta e blogul meu...si eu am tratat un subiect asemanator http://optickboy.blogspot.com/2010/11/nu-privi-padurea-uscatapana-nu-treci.html

Vlad spunea...

@Optikboy,

vazut si am sa-ti las un comentariu..

ca tot zici c-ar trebui sa schimbam lumea si ca acest lucru ar trebui sa porneasca de la fiecare in parte. imi poti da un exemplu concret cum as putea eu sau tu sau oricare alt gay - schimba perceptia heterosexualilor despre noi?! asa, de unu' singur?! da'.. concret!!

Roman Mardari spunea...

@Optikboy - sunt de acord. Dupa cum a spus Ghandi - be the change you want to see in the world. Asa ca ne ramine sa fim doar noi insine si cine va dori, va aprecia ceea ce facem si nu ceea ce suntem.

Roman Mardari spunea...

Apropo, nimeni nu stie ca orice majoritate ar putea fi alte circumstante o minoritate... dar asta o inteleg cind ajung in situatia data doar.

Vlad spunea...

@da Roma,

asta se intampla atunci cand exista acea rasturnare de situatie a pozitiilor, respectiv o minoritate apartinand unei majoritati se poate transforma intr-o majoritate, iar acea prima majoritate devine o minoritate.. nu ca numar, ci ca efect. sa dau un exemplu ca s ama fac inteles - comunitatea LGBT din Amsterdam a devenit o majoritate o data ce s-a facut ascultata de catre restul, nu?! prin urmare, nu numarul membrilor i-a facut o majoritate, ci efectul asupra societatii in general..

asta ai vrut sa spui?!

Roman Mardari spunea...

si asta poate e adevarat, dar ma refeream chiar si la cifre. Un exemplu este o colega care lucreaza acum in Africa, si a simtit pe pielea ei ce inseamna discriminare si cum Africanii fac glume pe seama albilor... :)

Dorina spunea...

Cred ca in unele cazuri tre' doar sa le acorzi ceva timp ca sa se acomodeze cu idea si sa o accepte.. respectiv si sa te accepte... Te cunosteau de alta persona (cel putin pt unii erai altcineva cind te shtiau straight)... destainuirea ta venita "uite-asa din pod" cred ca e normal sa-i fi socat pe unii... si e si normal ca unii si-au schimbat atitudinea (probabil majoritatea).... doar nu te-ai asteptat ca ai sa te destainui si in chiar urmatoarea clipa o sa revina totul la cum era ca ei sa nu shtie ca eshti gay nu? Unica diferenta e ca unora le ia mai mult timp, altora mai putin, iar altii pur si simplu nu pot sa se impace cu aceasta idee. Ashtia din urma o sa dispara singuri din viata ta si atita tot... celorlalti cred ca merita sa le dai o shansa.... daca mergi pe agresie... nu o sa provoci decit agresie.... Te pot intselege si pe tine, dar mentalitatea celora din tara noastra nu o poti schimba cu una cu doua... si sunt sigura ca te-ai pregatit moral pt coming-out-ul tau... si erai constient ca o sa provoci o asyfel de reactie... asta e... Aduti aminte reactia mea cind am aflat ca eshti gay... mi-a luat si mie ceva timp pina am revenit la normal nu?

Trimiteți un comentariu