marți, 26 octombrie 2010

My coming-out sau cum am „spart gheaţa”...

"Nici nu ştiu sigur de unde să încep, am multe de spus, încat aş putea devia în confuzii filozofice. Am să încep cu percepţia primită prin educaţie în privinţa a ceea ce înseamnă „gay”. 

Când spun „educaţie” mă refer nu numai la acea educaţie primită în familie, ci şi la acea primită din partea societăţii, mai exact reflectarea subiectului (în cazul de faţă „gay”) în mass media, dar şi părerea celor din imediata aproximitate (gen prietenii, colegi de gradiniţă şi mai tarziu de şcoală, rude şi tot aşa). Am „învăţat” că „gay” înseamnă acele persoane din penitenciare, adesea care se droghează, care sunt bolnavi psihic, care sunt bolnavi de SIDA, care nu au un moral într-ul final. Vă daţi bine seama că din cauza acestei percepţii induse nu mi-am putut „permite” să mă recunosc ca fiind gay decât până în ultimul an de adolescenţă. 


Ţin minte însă că mi-au plăcut băieţii încă din fragedă copilărie. Să vă povestesc o chestie. Eram în grupa mare cred (deci cam pe la 5 ani) şi ţin minte acel episod din viaţa mea în care admiram cu ardoare un baiat din grupă, care era mai mare cu un an decât toţi, care era mai înalt si care era îmbracat cel mai frumos. Îmi doream să mă joc numai cu el, să dormim împreună... Apoi, la fel ca şi Roma, am prietenit mereu aproape numai cu fetele si aveam numai un baiat sau doi ca prieteni. De ce mai mult cu fetele? Pentru că mă înţelegeam mai bine cu ele, găseam mai uşor limbă comună, plus că ele se jucau cu ceea ce-mi placea şi mie – păpuşile. Le adoram pur şi simplu! Ţin minte şi acum cum „furam” păpuşile surorii mele, le dezbrăcam şi apoi le îmbrăcam înapoi, le faceam coafuri, chiar şi haine. O dată mama a zâmbit şi a spus că eu le îmbrac mai bine decât sora mea. Evident, sora mea s-a supărat tare. 

Mai târziu, cam pe la 11-12 ani, ţin minte că-mi doream să vad cum o au bărbaţii – cât de mare e, cât de mult păr pubian au, sau ce culoare are. Era perioada în care am început să citesc despre sexualitate, pubertate şi adolescenţă (la fel, „furam” diverse reviste de la sora mea). Atunci mă gândeam că vreau să văd barbaţi dezbrăcaţi pentru că vroiam să ştiu cum am să arăt când am sa fiu mare. Dacă mă gândesc bine acum, acest lucru mă excita foarte tare de fapt, ceea ce n-am putut realiza la acea vârstă. 

La 14 ani m-am sărutat prima dată, cu o fată normal. Nu simţeam nimic deosebit faţă de ea, însă toţi prietenii mei din gaşcă erau cuplaţi (da, intrasem în cadrul unei găşti de aproximativ 20 de oameni, ţoţi cam între 14-16 ani, toţi cu role, biciclete sau skateboard-uri). Era aşa fun! Credeam că în curând va veni şi timpul când voi face sex pentru prima dată. Toţi vorbeau despre asta, era atât de interesant parcă. Normal, era vara doar şi toţi cu prea mulţi „hormoni adolescentini”. Acest lucru însă nu s-a întâmplat, pentru că aşa-zisa mea relaţie n-a durat mai mult de o lună. Oricum, nu eram disperat. 

Doi ani mai tarziu s-a întâmplat ceva – găsisem nişte broşuri gay în cadrul organizaţiei în care eram voluntar. Ţin minte că era vorba despre sex protejat şi că era imitat actul sexual. Ei bine, acele 6 poze mă excitau foarte mult, extrem de mult chiar! Astfel, am început să mă întreb dacă nu cumva ceva nu e „în regulă” cu mine. Nu m-am stresat prea tare niciodată oricum, mă simţeam absolut „normal” şi mi-am zis că probabil este ceva temporar, din cauza pubertăţii. Aha, pazea de era aşa!! Mă excitau prea tare acele poze! Ţin minte că le ascundeam bine, îmi era foarte ruşine că eram excitat din cauza lor. În câteva luni mi-am zis că eu totuşi voi avea o viaţă absolut ca şi oricine – voi avea prietene, apoi mă voi căsători şi voi face copii; însă poate voi avea o aventură din Paşte în Crăciun cu un bărbat. Îmi dădusem seama că excitaţia provocată de acele poze nu era ceva trecător, din contra – s-a intensificat foarte mult în timp. 

La 17 ani părinţii s-au gândit să-mi facă un cadou (de ziua mea) şi mi-au cumpărat un calculator. În cateva luni m-am conectat şi la reţeaua locală de net. Era în vara lui 2005. Ştiţi care a fost primul lucru pe care l-am făcut de cum am avut o conexiune de net?! Am început să caut site-uri gay – întâi româneşti, apoi internaţionale. Eram convins că în Moldova nu există aşa ceva. Am început să comunic cu diverşi, mai ales cu americani. Din Moldova erau decât vreo 20 de useri pe acel site (pe care aveam profil), care nu se logau prea des şi care nu aveau nici poze, normal. Atunci am început să cred că sunt bisexual de fapt, încă nu puteam să trec de bariera că a fi „gay” înseamnă ceva murdar, amoral, deviaţie psihică. 

Câteva luni mai tarziu (la începutul lui septembrie 2005) am realizat de fapt că există şi site-ul www.gay.md, care are de fapt şi un chat. După câteva zile de citit informaţii diverse de pe acest site, am hotărât să-mi fac un profil de chat. Ţin minte şi acum cât de mult imi era frică, cum îmi bătea inima. Am dat absolut toate detaliile când mi-am făcut acel profil (numar de telefon, fixul, ca nu aveam mobil; adresa, numele real) şi m-am logat. Era decât un singur tip, administratorul chat-ului. În câteva minute aud telefonul – era el, administratorul. A început să mă certe rău, că ce – vreau să mă sune diverşi acasă sau să-mi facă probleme? El a şi fost primul meu iubit, timp de aproape 10 luni. Era un bărbat aşa cum imi doream eu – mai matur decât mine, mai masiv, foarte vesel şi foarte inteligent, m-a impresionat încă de la prima întâlnire, aş putea spune că m-am îndrăgostit la prima vedere. 

Când m-am despărţit de el am fost atât de rănit, de înrăit, încât mi-am zis că nu voi mai avea de a face cu viaţa gay. Plus la asta, din senin am avut o prietenă – cea mai bună prietenă a unei dintre verişoarele mele – o fată foarte frumoasă, inteligentă şi dulce. Am fost cu ea jumatate de an, însă nu am avut nicio experienţă sexuală împreună. Ea fiind virgină, mi-a zis că încă nu era pregatită pentru aşa ceva. Eu, în sinea mea, nu am protestat şi nici nu m-am gândit s-o stresez prea mult cu acest lucru. De fapt, o percepeam ca pe o adevărată prietenă, nu ca şi pe o iubită – când mă sărutam cu ea, nu simţeam nimic deosebit, nu mă excitam, nu aveam erecţie, nu o visam – aşa cum se întampla când am fost cu el. 

Acum toţi prietenii mei ştiu de orientarea mea sexuală, chiar şi mama – cea mai apropiată prietenăJ. Sunt fericit cu mine însumi, cred că a fi gay este ceva absolut firesc. Sunt momente în care mi-aş dori să nu fiu gay, pentru că lucrurile ar fi, poate, mai simple; însă eu mereu am fost şi voi fi un luptător. Nu a fost o alegere, este ceea ce sunt eu, aşa am fost procreat. Nu tind să arăt tuturor că sunt gay, însă nu am nicio problemă să spun că sunt gay, evident dacă sunt întrebat. Dacă cuiva nu-i place de mine şi mă judecă anume din acest motiv – pentru că sunt gay, atunci este problema lui/ei. Atât timp cât orientarea mea sexuală nu pune „în pericol” vitalitatea unei persoane, atunci nu are de ce sa fie o problemă. Oricum, acest lucru nu se va întâmpla niciodată. 

Aşa că, dacă ai vreun cunoscut/prieten/rudă care este gay sau care crezi tu că este, ar fi cazul să-l/o descoperi. Viaţa este frumoasă aşa cum este ea şi de ce să nu luăm ceea ce e mai bun din ea?! Ah da, am şi o relaţie stabilă de aproape un an, aşa, ca să nu aveţi impresia că gay-ii sunt singuri – au şi ei o viaţa absolut normală." 

Surrender

44 de comentarii:

Vlad spunea...

no, sper sa va placa istoria mea:)..

Unknown spunea...

Te apreciez pentru curaj! succese!! ;)

White spunea...

SCURT, CLAR shi CUPRINZATOR ! :)

Iulia spunea...

Bravo Vladutz! Be a fighter )

Anonim spunea...

apreciez faptul ca recunosti si nu incerci sa te ascunzi, e normal) mult succes

Anonim spunea...

Sunt gay, recent trecut de pragul adolescentin si imi este MULT prea frica sa-i spun cuiva acest mare secret despre mine. Pana acum un an nici nu concepeam asa ceva, promisesem sa iau secretul asta cu mine in mormant, dar deja devine prea apasator, simt ca nu mai pot. Vreau sa pot sa vorbesc cu cineva... dar mi-e frica. Daca nu vor reactiona pozitiv? Daca voi fi marginalizat? Daca vor afla toti apropiatii mei si voi fi respins poate chiar si de parinti? Tu nu ti-ai pus intrebarile astea? Sunt disperat.

Vlad spunea...

sigur ca mi le-am pus, ai sa vezi ca oaia nu e chiar atat de neagra. ai putina rabdare!! intai de toate accepta-te pe tine insuti, apoi ai sa vezi ca lucrurile vor veni de la sine. in sensu' ca nu-ti va mai fi atat de frica sa te 'descoperi' in fata prietenilor cei mai buni, sau poate chiar si a parintilor. totu' depinde de tine, curaj:)!!

Anonim spunea...

Eu m-am acceptat pe mine asa cum sunt. Problema e cum voi putea vreodata sa accept reactiile apropiatiilor mei. Traiesc in Romania si aud, poate nu zilnic, dar in fiecare saptaman comentarii / glume la adresa homosexualilor chiar si din partea prietenilor mei. Glume proaste despre homosexuali care lor le pareau foarte amuzante si la care am fost si eu obligat sa rad desi, in sinea mea, fierbeam de dispret. Multumesc ca mi-ai raspuns, chiar m-a ajutat. Poate poate lucrurile se vor aranja de la sine desi nu stiu cum s-ar putea intampla asta.

Vlad spunea...

stii de ce rad?! pentru ca nu cunosc si ceea ce li s-a spus ca e 'naspa' e demn de a fi pus pe glume.

incearca sa le acorzi mai putina atentie acestor glume. iti spun eu - in timp nu-ti va mai pasa dac' cineva rade de noi sau nu, vei considera ca este problema lor, nu a ta. si este intradevar asa. poti sa testezi chestia asta atunci cand ii spui unui bun prieten/prietene ca esti gay, apoi intrebandu-l/o dac' esti chiar asa cum si-a inchipuit.

Despina spunea...

Mi-a dat o prietena link spre blogul tau, sa iti citesc povestea. Am citit tot si nu pot sa nu iti las un comm. Vreau sa iti spun ca esti bravo si imi pare bine pentru tine, mai ales ca nu ascunzi faptul ca esti gay, imi pare bine ca mama ta si prietenii te sustin. Cred ca atunci ai vazut care sunt prietenii tai adevarati, sau poate ti-a mers mai bine si toti nu au nimic impotriva ta. Si mi-a placut partea unde ai povestit despre primul tau iubit, chiar mi-ai dat o idee sa scriu ceva. Succes!

Vlad spunea...

Despina,

multumesc:).. nu este blog-ul meu, ci a lui Roma:).. eu doar am contribuit cu povestea mea, precum si multi altii..

si e adevarat, absolut toti prietenii mei nu m-au respins pentru ca sunt gay, sunt un norocos:)..

Stoicescu A. spunea...

E de apreciat curajul extraordinar de care dai dovadă! Bravo, ți-o spune un blogger gay din România!

Anonim spunea...

sunt gay , dar mi frica sa divulg acest secret, mii teama ca toti o sa se intoarka ku spatele la mine, mii teama ka am sa ramin singur. Ajutatima va rog datimi o adresa cu un site pentru gay vreau sa. Vreau sa comunic cu persoane ca si mine, cu kare as as putea sa fiu liber,sa dau friu liber gindurilor ce ma apasa. Va rog din suflet!!!!! :(

Roman Mardari spunea...

Anonim, scrie-mi pe skype: rmardari, sau trimite un mesaj la suntgayinmoldova@gmail.com si vedem cum putem sa te ajutam. ;) tat ii bine, don't worry.

Anonim spunea...

mersi ca miai raspuns par pe skt skrie ca vor vede fratii mei>

Anonim spunea...

e de laudat pentru atit curaj sa stii ca parerea mea ca nu e tara unde ai putea sa faci un coming out si sa tinzi la intelegere din partea altora, deshi cineva trebuie sa incerce/inceapa.

Vlad spunea...

exact, poate inca nu ne putem saruta in strada, asa cum o face toata lumea; sau sa ne tinem de mana, sa ne comportam ca niste adevarati indragostiti.. insa, de ce n-ar fi Moldova o tara pentru comming-out?! bine ca nu suntem 'interzisi' prin lege!!

Anonim spunea...

va rog datimi o adresa sitiuri pentru gay unde sa pot face cunostinta cu cei ka mine

Roman Mardari spunea...

Anonim, cauta pe google sau scrie-mi pe mail.

Anonim spunea...

cauta dar fii atent!!! oameni sunt diferiti ...

Anonim spunea...

eu unul nu sunt gay dar nu am nimic cu iei am cativa amici prieteni care sunt gay si ma inteleg bine cu iei nu ii judec ca restu lumi nici pe gay nici pe leby . pana la urma si iei sunt oameni ca restul.

Anonim spunea...

DA AI DREPTATE FIECARE ARE VIATA LUI PERSONALA UN NIMENI SI NIMIK NU ARE VOISA SA ITI DEA SFATURI SAU SA INTRE IN VIATA TA. DA AM MULTI PRIEENI SI AU GAY SAU BI DAR SUNT OAMENI SERIOSI, VIATA PARTICULARA E A FIECARUIA,

Chatgay spunea...

am fost citit cu atenţie articolul dumneavoastră şi aminteste-mi la aceeași vârstă numai that i didn't have internet 20 de ani a du-te atunci când a fost meu timp pentru a ieşi.



nu a fost uşor ina pleace că homo a fost principala cale de a inslult un gay


Deci, da indid internetb ajuta astăzi şi sa mai uşor pentru a obţine de contact şi informaţii.

Anonim spunea...

interesanta istoria ta.succese!!!!!!!

Anonim spunea...

Slt puteti sa mi dati si mie niste saituri de gay din RM merci.

Anonim spunea...

bravo ai fost tare curajos!!!

Anonim spunea...

Sunt unul dintre persoanele care tine cont de parerea lumii..daca as recunoaste ca sunt gay, mi-ar fi rusine sa mai si ies din casa, sa merg in oras, sau sa iau transportul public... nu vreau sa fiu altfel, daca as fi fost straight probabil eram un nesimtit si nu stiam sa apreciez femeia ... acum 3 saptamani m-am indragostit de prietenul meu cel mai bun (singurul) si i-am spus ca il iubesc, nu stiu daca e sau ca mine dar tot ce stiu e ca vreau sa il protejez si sa-l fac fericit... Iti admir povestea vietii, nu multi sunt ca tine, majoritatea se casatoresc si traiesc drept altcineva.....daca toti ar spune "Sunt gay, si?" atunci am vede ca numarul este enorm, asa ca incep sa spun pt prima oara "-Sunt gay, si nu am nicio problema!" (apropo am 16 ani fara 3 zile) Wish you the best and no less !

Mihailescumarian spunea...

familia si prietenii te-au inteles din prima sau le-a trebuit o perioada de timp sa se obisnuiasca cu ideea???

Sid spunea...

Salut,mia facut placere cind am gasit acest blog si in sfirsit ma bucur ca in MD sunt persoane care au curaj cu adevarat de a recunoaste faptul ca sunt gay,sunt fata si as dori sa-mi gasesc un prieten gay )))insa e cam dificil atit timp cit in societatea noastra nu vor fi acceptati lgbt..

Alexandru spunea...

Sincer! mă regăsesc în povestea ta... poate nu complet dar oricum... bravo pentru curaj... în cazul meu știu doar prietenii, care mă susțin și sunt mereu alături de mine... să fiu sincer cu familia mea nu aș avea curajul niciodată, cred ca ei nu mă vor putea înțelege și plus că nu aș vrea să-i rănesc (homofobia are rădăcini puternice în familia mea), mă tem și nuștiu ce să fac, mă întreb daca aș putea trăi toată viața ascunzând aceasta de familia mea... dați-mi vă rog ceva sfaturi...

Artiom_001 spunea...

Salut , eu am 16 ani si eu cred ca sunt si eu gay dar eu nustiu ce sa fac , caci parintii mei , in deosebi tata nare ochi sa vada gayii , si am si doi frati care ambii au prietene , ce va fi cind vor afla de asta?  Prieteni carora sa le spun secretul nam fiindca n-am incredere in ei , caci eu cred ca nu ma vor intelege

razvan spunea...

eu mereu miam dat intrebarea de ce toti gheii arata bine sami explice cineva

razvan spunea...

sint de acord as vrea sa spun tuturor ca sunt gay dar nu pot miae frica

Alex1423 spunea...

Am ramas uimit.Ma gasesc in totul pana la varsta ta de 14 ani ( eu am 15).Mi-as dori sa am un prieten de aceiasi orientare sexuala ca a mea si mi-ar place sa spun cui ma intreaba ca "sunt gay",dar imi e rusine fata de familia mea (ai mei au inca conceptul ca un barbat trebuie sa fie cu o femeie) si ca aici in orasul meu,nu am gasit nici o persoana cu aceiasi orientare sau nu am stiut cum sa ii gasesc :-?

max spunea...

salut

sunt si eu gai si as vrea sa fac cunostinta cu niste baeti gai

gasitima va rog pe facebook Max Salaru

teo spunea...

Salutare dragi prieteni !demult doresc sa va skriu dar nu aveam indrazneala >am citit de multe ori aceastaistorie si decite ori o citesccc imi vine un pik de speranta un pik de liniste in suflett .am virsta de 17 ani si jumate si sunt intro depresie totala .ma regasesc in aceatsa istorie in totalmente pe cind aveam virsta data .nusitu cim sa va spun dar cred ca ma intelegeti cit este de greu sa vietuesti cu aceatsa cit este de greu ci oamenii care te inconjoara .ma prefac mereu mereu imi pun maska pe fata dar nu mai am putere ce sa fac dragi prietenii niki macarrr prieteni nu am ca macar sa pot explika sau macarr sa ma descarccc un pik suferinta ,singuratatea,tacerea,si lacrima este ceva foarte intilnitt in viata mea .nustiu ce sa mai fac .skrietimi va rogg ma car sa stiu ca nu sunt singurrr .stiti am cu ce traii am de toate am nusitu cum sa va ziccc tot ce trebue dar astai tot materialll ....totul este nimikk pentruca nu am pace sufleteasca pentruca nu am liniste,pentruca mereu visezzz la un prietenn care sa ma iubeaska si sa ma simt liber cu el ......la multe istorioare am pus coentariu dar nimeni nu mea skriss nimikk ....in fine astai credca asha mii sa fie ......chiar daka am asteptattt si nr zilele .......niki un raspunnsss acum stau din nou simgurr in cameraa mea singurrr intro departare de populatie ,,,linga padure in casa bunicilorr unde nimeni nu ma aude cind plinggg si cind miee greu nimeni ni ma vede cume ste sa fii gay .sunt mindru ca sunt gay dar nu am fericire nusitu cind va veni ....asteptt macarr cineva va citi comentariu l meu simi va skrie puteti sa ma gasiti pe posta electronika mirom11miron@mail.ru

teo spunea...

miron11miron@mail.ru

vadik spunea...

salut

vadik spunea...

cui ii este interesant skype meu: vadim fox

ionut spunea...

esti un pervers....o pocitanie si o putoare care nu ai loc pe pamant...spurcatule

Alexandru Manole spunea...

sorry ionut sa nu crezi ca parerea ta limitata si primitiva te face mai bun, sincer mai citeste, cartile nu musca, cel putin te fac sa gandesti nu sa scrii asa prostiii, faptul ca tu nu vrei sa fii gay nu e un motiv sa-i discriminezi si sa-i injosesti pe cei ce sunt. mi-e sila de asa oameni ca tine care trag societatea in jos

Maxim spunea...

ma numesc maxim, am 21 ani, cine ar vrea sa ma cunoasca mai bine imi scrieti pe email: vip.galbur@mail.ru

Andrei spunea...

salut baet am 19 an si am si eu multe intrebari si nu am raspunsuri la amele intrebari ar as doti sa fac cumostinta cu un baeat gay pote nu numai decit pentru o relatie dar pentru a discuta si sa stit ca sunt mindru de voi ca spuneti asta asa usor dar eu nu pot spune celor apropiati de asta

Andrei spunea...

eu team cautat pe skayp su sunt mai multi deunde esti

Trimiteți un comentariu